top of page
samuel-austin-0tTA6cewPr8-unsplash.jpg

Over yoga

Yoga is bijzonder populair en het aantal yoga-clubs blijft toenemen. Of je nu sterke spieren wil, innerlijke rust of meer conditie, met yoga lukt het allemaal. Yoga is er voor iedereen, op elke leeftijd.

 

Ze is de kunst van het ontspannen en brengt een gezond evenwicht voor de overmatige stress van het dagelijkse leven. Al na de eerste les zal je een vorm van ontspanning ervaren.

 

Yoga zal bij een regelmatige beoefening zorgen voor spierversterking, lenigheid en een verbetering van de bloedsomloop. Je zal snel ervaren dat het lichaam sterker wordt. Daarnaast zal men op termijn ook de psychische effecten ondervinden zoals een verbetering van het concentratievermogen en een rustigere geest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze club biedt Hatha Yoga aan (of lichaamsyoga), de meest beoefende vorm van yoga in het westen. Wij hebben voor Hatha Yoga gekozen omdat wij steevast geloven in de kracht en waarde die schuilen in de meer traditionele yoga, en bovendien kan dit type yoga door iedereen uitgeoefend worden. Ha = Zon (positief), Tha = maan (negatief) en yoga = verbinden. Hatha Yoga brengt de positieve en negatieve stromen in het lichaam tot evenwicht.

 

Hatha Yoga bestaat uit Asana’s of lichaamshoudingen, Pranayama’s of ademhalingsoefeningen en relaxatie- of ontspanningsoefeningen. Bij deze vorm van yoga ligt de nadruk op het ontspannen.

jade-stephens-jYCBcSN8ixw-unsplash.jpg
YOGA_tekeningen_ASANA_zwart.png

Asana's

Dit zijn houdingen waarin het lichaam gerekt wordt. Ze worden een tijdje

aangehouden. De zenuwen worden gekalmeerd. De ruggengraat en

gewrichten worden versoepeld.

Hoewel yoga geen gymnastiek is, zal het regelmatig beoefenen van

deze houdingen bijdragen tot lenigheid en spierkracht.

YOGA_tekeningen_PRANAYAMA_zwart.png

Pranayama's

Dit zijn ademhalingsoefeningen waarbij zuurstof naar elke cel van het lichaam wordt gestuurd.

Ademen is essentieel om in leven te blijven. Een correcte ademhaling draagt bij tot de algemene gezondheid en zorgt ervoor dat we ons energieker voelen. Door het jachtige leven en de daarmee gepaard gaande spanning, hebben we verleerd correct te ademen. Yoga kan ons leren opnieuw te ademen zoals het hoort. De volledige yoga-ademhaling is een soepele, onafgebroken en harmonieuze beweging van buik, borst en sleutelbeen. De ademhaling lijkt iets banaal maar is cruciaal.

YOGA_tekeningen_REALAXATIE_zwart.png

Relaxatie

Deze oefeningen zorgen voor een ontspanning van de spieren waardoor een normale ademhaling gemakkelijker wordt.

bottom of page