top of page

Simonne wint de prijs voor sportvrijwilliger Overijse 2022

Bijgewerkt op: 20 jul. 2022

Jaarlijks organiseert lokaal bestuur Overijse de Kampioenenhulde. Tijdens deze viering worden alle verdienstelijke sportbeoefenaars en sportkampioenen uit de gemeente Overijse in de bloemetjes gezet. Deze keer vond het evenement plaats op 18 maart en mochten we dankzij de coronaperiode zowel de sporthelden van 2020 als 2021 huldigen. Dubbel feest! Daarnaast werd voor het eerst ook de titel ‘sportvrijwilliger van het jaar’ uitgereikt. Simonne Eyckmans heeft de eer om de eerste persoon te zijn die zichzelf ‘sportvrijwilliger van het jaar” kan noemen.


Haar verhaal

In 1975 werd Simonne lid van de Yoga Club opgericht door de Vrouwengilde. Zoals iedereen weet , was Yoga op dat moment nog lang niet zo populair als vandaag , en het was dan ook een ontgoocheling dat de Vrouwengilde besloot de Club na enkele jaren te ontbinden. Simonne, Yogi van het eerste uur kon dat niet laten gebeuren en besloot samen met Greta Daemen , vriendin en eveneens lid van de Club het roer over te nemen, en zo werd de Yogaclub Overijse geboren, met als inzet dat Yoga moet toegankelijk zijn voor iedereen zonder onderscheid tussen leeftijd, geslacht, sociale achtergrond met de absolute nadruk op de weldoende werking op geest en lichaam. Sinds het prille begin heeft Simonne zich met hart en ziel ingezet voor de club en nam ze de volledige administratie voor


haar rekening. Ze speelt nog altijd een heel actieve rol in de organisatie en goede werking van de club. Ze schrikt allesbehalve terug voor uitdagingen en is gelukkig nog lang niet van plan ermee op te houden. Kortom dit pionierswerk, dit prachtig initiatief, haar ononderbroken inzet sinds 1988 - ...verdiende zonder enige twijfel een mooie trofee. Een dikke proficiat en doe zo verder Simonne!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page